четвртак, 11. август 2016.

Farmasi kreme za suncanje spf 30 & spf 15

Leto...more...plaža...
Svi uživaju u sunčanju...osim onih sa osetljivom kožom-poput mene!
Niste upoznali osobu koja toliko voli leto i sunce, a da pritom to njenoj koži ne prija.
Naime, ja sam svetle puti i koža mi je veoma osetljiva. Na suncu se ljušti, brzo peruta, a u isto vreme se i pojačano masti i u letnjoj sezoni je sklona alergiji od-zamislite čega?! Sunca! Milina jedna! :)
Međutim, ja se svake godine naoružam tonom preparata za negu kože i koliko toliko smanjim pojavu ovih simptoma ali ni jednim proizvodom do sada nisam bila 100% zadovoljna pa svake naredne godine probam nešto drugo. Tako je bilo i ove godine...
Sasvim sam se slučajno susrela sa Farmasi kozmetikom (o tome kako sam uplovila u te vode možete da pročitate OVDE). Poručila sam probe radi njihovu kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom spf 30 i spf 15. I otišla na letovanje...


Po dolasku na plažu usledilo je otvaranje proizvoda koji na čepu ima zaštitnu foliju. To me je veoma prijatno iznenadilo! Mnogi ne znaju da uglavnom kreme imaju rok trajanja 12 meseci od momenta otvaranja osim ako na ambalaži nije drugačije naznačeno pa malo ko na to obraća pažnju.

Uglavnom se svi upravljaju datumom koji je utisnut na pakovanju. Zato mi se ova folija posebno dopada i od velike mi je važnosti jer znam da sam ja prva koja otvara proizvod.

A onda je usledio miris...
Prelep blagi miris kokosa i u pozadini lagana nota banane. Pravi letnji miris...mmmm...kako moj muž kaže-podseća ga na kokosove kocke (čupavce). Miris nije preintenzivan i nakon mazanja ostane samo u pozadini kao blaga letnja nota. Sigurna sam da ni onima koji ne vole miris kokosa ne bi smetalo jer nije uopšte jak već vrlo prijatan i lagan.
   Što se same teksture krema tiče veoma se lepo razmazuju i ne ostavlja beli sloj na koži. Ako se i desi da nanesete malo više kreme koža to sve lepo upije, a aloe vera zaista lepo hrani i hidrira kožu. Ranije mi se dešavalo da mleka za sunčanje budu ili premasna pa se sva ulepim i koža ne može da diše pa mi od toga poiskaču bubuljice, ili da su neke kreme manje masne strukture-koža ih brzo upije ali kasnije bude dehidrirana i suva. I dok dođem kuci, istusiram se i namažem mleko za telo ona već počne da se peruta. Sa ovom kremom to prvi put nije bio sličaj, dovoljno je hranljiva i hidrantna da lepo hidrira kožu, a da je pri tom ne umasti. Farmasi navodi da je pogodna za osetljivu kožu što ja definitivno potvrđujem. Sastav kreme:


Zaštitni faktor spf 30 je malo gušće teksture u odnosu na spf 15, ali se bez obzira na teksturu veoma lako razmazuje.
 Nisam je razmazivala do kraja da vidite strukturu kreme, ali uopšte ne ostavlja bele tragove.


Dobila sam preplanulu boju veoma brzo, bez ikakvih probelma. Niti crvenila, niti peckanja posle mazanja što se mom mužu  dogodilo od kreme drugog proizvođača. Poneli smo još jednu kremu živeći u zabludi da će nam 100 ml koliko ima ova krema biti malo pa smo kupili još jednu koja nam je svima dobro poznata, spf 20. Neću da imenujem ali je najgora stvar što se upravo reklamira i kao bezbedna za celu porodicu (i decu!). Moj suprug je namazao i rekao da ga pecka koža od nje u dodiru sa slanom vodom. Ubrzo su mu se pojavile cvrene tačkice kao reakcija na neki sastojak u kremi. Ostavili smo je po strani i nastavili da koristimo Farmasi kremu.
Nismo je čak celu ni potrošili pa je za dvoje sasvim dovoljno ovo pakovanje od 100 ml.
Na kraju smo odlučili da ovu Farmasi kremu dobro pohvalimo i dodamo još par zanimljivih sličica sa letovanja :)




 Kako proizvođač kaže vodootporna...u svakom smislu te reči! :)




Moja topla preporuka je da uživate u letu na bezbedan način uz Farmasi kreme za sunčanje posebno ako imate osetljivu kožu.




Ukoliko ste zainteresovani za Farmasi proizvode
sve potrebne informacije možete dobiti OVDE:




Volite li vi Farmasi proizvode?



Do ponovnog čitanja...
                    
                                    ...Vaša XeniaBeautys









Нема коментара:

Постави коментар